G-reptiles • Galleri


In English


ForsideOm osTil salgGalleriProjekterFremtidige projekterFaglig informationKontakt osLinks

Klik på et billede for at se den pågældende Mønstermorferne motley og stripe fremgår af de forskellige morfsider, dvs amelstripe ligger under amel, lavenderstripe under lavender osv.
Alle billeder er af dyr der er eller har været i min samling.



Kornsnog (Pantherophis guttatus)

Amel
Den første morf som blev avlet hos kornsnoge i fangenskab. Amelanistisk betyder ”uden melanin” og er derfor en albino. Grunden til at albinokornsnoge ikke er hvide er at kornsnoge har andre farvestoffer end melanin.
Amelallelen er meget udbredt i hobbyen, nogle mistænker endda at amelallenen er mere udbredt end vildtypeallelen for albinogenet.
Anery
Anerythrin betyder ”uden erythrin” som er det farvestof som giver de røde/orange farver. Dette betyder at man ved anerykornsnoge får et mørkt individ.
Dette er en anden meget udbredt morf i fangenskab, og den er en bestanddel af mange kombinationsmorfer.
Anery Pewter (Anery, charcoal, diffused)
Avalanche (Amel, anery, diffused)
Axanthic Butter (Xanthic Snow) (Amel, anery, caramel)
I hobbyen er denne morf bedst kendt under navnet Xanthic Snow. Jeg mener dog at navnet Axanthic Butter giver en bedre beskrivelse af denne morfs udseende da xanthic betyder "gul"; axanthic betyder "ikke gul". Pga. dette betyder en direkte oversættelse af mit foreslående navn "en ikke-gul butter", hvilket der i brund og grund er tale om.
Blizzard (Amel, charcoal)
En af de næsten hvide morfer ved kornsnoge. Som unger kan man næsten ikke se noget mønster på dem, nogle linjer bibeholder dette mens andre linjer typisk udvikler en gul farve rundt omkring sadlerne, så mønsteret fremstår - dette er bl.a. kendetegnet ved den linje som vi hos G-reptiles holder.
Blue (Anery, dilute)
En ghost-form. Modsat ghost hvor anery blandes med hypo, har man her blandet anery med dilute, som er et hypo-lignende gen, men som dog giver et lidt andet udseende.
Butter (Amel, caramel)
Denne morf er et godt eksempel på hvor meget gul farve der egentlig "gemmer sig" under de andre farver på kornsnoge. Hos G-reptiles har vi samlet vores butterlinjer fra tre forskellige europæiske opdrættere, hvor vi altid har gået efter, hvad vi mener, er de pæneste gule farver.
Caramel
Coral Avalanche (Amel, anery, diffused, hypo)
Ligesom en "coral snow" betyder "hypo snow", så betyder "coral avalanche" "hypo avalance". Coral-beskrivelsen er altså ensbetydende med at at man har tilføjet hypo-genet til en anden kombinationsmorf.
Diffused
Et meget usædvanligt gen. Som nyklækket har morfen normalt mønster (bortset fra det manglende bugmønster) mens når individerne vokser op mister de gradvist mønsteret for til sidst at blive en næsten mønsterløs rød kornsnog. Graden af den endelige udfarvning afhænger af linjen som individet stammer fra. Hos os holder vi voksenindivider som er stort set ensfarvet og nogle som stadig har tydeligt mønster. I vores øjne er begge disse to former pæne på hver sin måde.
Diffused Pied-sided (Diffused, Pied-sided)
Genetikken ved Pied-sided genet er stadig dårligt forstået. Man har dog fundet ud af det er et recessivt nedarvet gen. Indtil videre er det ikke lykkedes at lave en pied-sided, som ikke er diffused samtidig. Denne kombination (diffused + pied-sided) virker altså til at være en nødvendighed for at få fænotypen pied-sided frem. Ligeledes ser det ud til at kønnet har en indvirkning på denne morf, idet hanner typisk viser mere ekstrem ekspression af pied-sided allelen.
Alle vores individer som er homo/het pied-sided stammer fra Lexcorn-linjen, som vi mener visuelt er rigtig flot, og er et godt eksempel på denne morf.
Dilute Snow (Amel, anery, dilute)
Dette er reelt det samme som en coral snow, hvor man i stedet for hypo-genet har brugt dilute, som er et hypo-lignende gen med et lidt andet udseende.
Fire (Amel, diffused)
En kombination mellem amel og diffusion som giver en endnu mere klar rød kornsnog pga. det manglende melanin. Amelgenet ser ud til at påvirke diffusion-genet, så at se en helt ensfarvet fire er ikke normalt, oftest bibeholder disse mere mønster end rene diffused gør.
Ghost Diffused (Hypo Granite) (Anery, diffused, hypo)
Granite (Anery, diffused)
Hypo
Hypo Lavender (Hypo, lavender)
Ice (Ice Ghost) (Anery, lava)
En ekstrem ghost-morf. Det mere ekstreme udseende skyldes den hypo-lignende morf, lava, som her er avlet sammen med anery, modsat hypo i en traditionel ghost.
Lava
Muligvis den mest ekstreme hypo-form ved kornsnoge. Unger af denne morf kan næsten forveksles med amelanistiske individer.
Lavender
En farvemorf, som ikke ligner nogen andre. Lavenders bør ses med ens egne øjne før man virkelig værdsætter denne morf. Vores lavenderlinjer stammer fra tre forskellige avlere, men fra endnu flere linjer end dette, så vi kan undgå indavl af denne meget smukke, men lidt følsomme morf mht indavl.
Moonstone (Anery, lavender)
Normal
Nogen gange også kaldet vildtypen. Det er dette udseende som man ser i naturen. Efter vores mening en af de pæneste udseender for kornsnoge, som samtidig også er meget variabelt.
Opal (Amel, lavender)
En kombination mellem lavender og amel. Denne morf kan have mange forskellige farver pga. lavendermorfens store forskellighed mellem linjerne. Nogle gange kan de ligne en blizzard mens de andre gange er meget farverige.
Snow (Amel, anery)
Den første morf bestående af to forskellige morfer som man producerede i fangenskab. Snows kan have meget forskelligt udseende, da de er blevet selektivt avlet i mange forskellige retninger - netop fordi de har været i handlen i så mange år.
Tessera
En af to dominante morfer ved kornsnoge. Pga genetiken ved dette forholdsvis nyopdagede gen, vil man sandsynligvis begynde at se mange interessante kombinationer med denne morf inden for den næste årrække.
Andre billeder
Her vil vi samle de billeder som ikke kan lægges ind under de andre kategorier. Det kan f. eks være ved gruppebilleder af diverse morfer, billeder taget på messer og meget andet.


Sort tyresnog (Pituophis melanoleucus lodingi)

Pituophis melanoleucus lodingi




© Thomas Grochalski 2005-2014. No part of this website may be reproduced elsewhere without our express written permission.
Website designed by Thomas Grochalski